Dec 11, 2014, 5:59 PM

Обич като лед 

  Poetry » Love
430 0 3

Не съм ти рицар на съня...
във приказката ти съм просяк
на нежната ти красота –
а ти ми хвърляш куп въпроси.

 

Не съм суров и смел войник,
а само бог на лудостта си,
от Янус много по-двулик,
щом сея звезден прах в дъха ти.

 

Не съм най-верният ти мъж,
със погледи изневерявам
и плувам в цъфналата ръж,
че младостта ме съживява...

 

Не мога да ти дам обет,
сърцето клетвите не пази,
но те обичам като лед
замръзнал, дето ти е празно...

ekstasis

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??