Спънах се.
Бутнах буркана с целувки.
Те разпилени по пода лежат.
Търкулнаха се мамини милувки…
Ръцете ѝ - дали ще ме утешат?
Сведох очи.
Целувките носеха послания:
„Обичам те!” и „Приятен ден!”
Изпълнени с нежност и обещания:
- Ще мисля за теб, а ти - за мен!
Усмихнах се!
По килим от целувки ще вървим.
Шепа ще взема - за приятел.
Буркана с нов ще подменим!
Отново ще съм горд притежател!
Целунах мама.
В прегръдките си тя ме приюти
и каза: - Ще ставаш батко!
Обичта ни ще се утрои! Помни!
Обич никога не се троши!
Миглена Хаджипенчева
© Миглена Хаджипенчева All rights reserved.