Обичам те, когато
Обичам те, когато
отново спуска се нощта
и звездно е небето –
докосва моята душа.
Обичам те, когато
навън танцува светлина
и слънцето красиво
огрява моята страна.
Обичам те в мечтите
и в тъжните ми дълги дни,
когато ветровете
се гонят, а навън вали.
Обичам те отново
и по-различно всеки път,
с римуваното слово
римуван ражда се светът.
Обичам те, защото
в сърцето си те нося аз,
тъй нежно и красиво
във всеки миг и ден, и час.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.