Mar 9, 2021, 7:42 AM

Обичам този месец, Март 

  Poetry
287 2 6

Обичам този месец, този Март,

и не защото съм роден тогава.

Той сякаш е на месеците бард –

ту слънчев, ту с вихрушки ни припява.

 

Красив е този месец, пролетта

наднича плахо, там – зад хоризонта.

И стъпвайки със своята снага

по земната ни шир отваря порта.

 

Да влезе топлина и красота,

извайващи цветя и птичи песни.

Превзема бавно със зеленина

и свежест от диханията пресни.

 

Прекрасен си, макар и повратлив –

изменяш се със часове, с минути.

Но искам твоя непокорен, див

и жизнен дух върху ми да се "срути"!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??