Обичам този месец, този Март,
и не защото съм роден тогава.
Той сякаш е на месеците бард –
ту слънчев, ту с вихрушки ни припява.
Красив е този месец, пролетта
наднича плахо, там – зад хоризонта.
И стъпвайки със своята снага
по земната ни шир отваря порта.
Да влезе топлина и красота,
извайващи цветя и птичи песни.
Превзема бавно със зеленина
и свежест от диханията пресни.
Прекрасен си, макар и повратлив –
изменяш се със часове, с минути.
Но искам твоя непокорен, див
и жизнен дух върху ми да се "срути"!
© Данаил Таков Всички права запазени