Стисни зъби, мълчи -
без ефект са преструвките -
отдалеч си личи
как ме стягат обувките.
Тънки токчета (модно),
много твърди каишки -
и животът подобно,
често прави ми пришки.
А е скъп и луксозен -
реномирана марка,
но защо точно този,
щом не ми е по мярка?
Всяка дама отбрана
е с пантофки кристални -
аз зашляпвам, безсрамна,
право в локвите кални.
През дъжда, той ме иска.
Без задръжки сме, босите.
Вижте как "не ми стиска"
... и спестете въпросите...
© Йорданка Гецова All rights reserved.