(из цикъла "Вицове в рими")
По волята на здравната реформа
Иван Петров (доцент гинеколог),
във общото мазе на 8-ми блок
в квартал “Надежда”, с тъста си заформи
месарница. След дългите дежурства
в родилното, котлети със замах
отмерваше. Транжираше без страх
пържоли вратни, шишчета и вурсти.
Но взе, че пошегува се Съдбата.
Веднъж Петров израждаше родилка,
детето взе, в контролната теглилка
постави го и каза на жената;
“Три килограма сто и петдесет...
Добре ли е така да го оставя
или на три кила да го направя?
Да бъде цяло, или на котлети?”
© Ангел Веселинов All rights reserved.