Apr 6, 2008, 11:39 AM

Объркан свят? 

  Poetry » Civilian
606 0 4
 

Аз знаех, че ще дойде този час върховен,

когато децата ще искат сметка

от своите родители.

 

Аз знаех, че ще дойде ден греховен,

когато учениците ще обвинят

във неграмотност своите учители.

 

Аз знаех, че ще дойде време, когато

светът нагоре със краката ще се обърне

и във война ще се превърне.

 

Аз знаех, че битката ще е жестока,

битка между свои, битка свята -

между родни братя.

 

Не знаех, че ще съм свидетел

на тези дни - на объркано и смутно време...

Цял живот аз бях радетел,

 

не само за деня, а за бъднини, в които

ще има йерархия и ред, които дори природата

да не може от човека да отнеме...

 

А ето, че човек с един замах

обърка природните закони.

"Човекът със размах" се оказа по-силен

от природата, заради своите канони.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Анна Попова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • ""Човекът със размах" се оказа по-силен

    от природата, заради своите канони."

    Винаги е бил по-силен и разрушителен и съзидателен...



  • Човекът посяга на природата и сам вреди на себе си.
    Това е тъжно и необратимо.
    Винаги виждаш нещата в дълбочина.
    Поздравявам те, Анна!
  • Правдив стих! Поздрави, Анна!
  • Много си права...заслужаваме си май съдбата...
    а го знаехме...а и го доживяхме...
    много хубав и правдив стих! с обич, Анна.
Random works
: ??:??