Oct 25, 2009, 4:58 AM

Очакване 

  Poetry » Love
522 0 6

 

Очите ти, очите

как палаво искрят!

Сближават ме мечтите

с вълшебния им свят.

 

       - На отпуската лятна

       събрали са в лъча

       загара в колената,

       смехът им и плача.

 

Очите ти, очите

на морските вълни,

ловят ли в светлините

на фара позивни?

 

        - Вълни ще се надигат

        и впускат в своя бяг,

        а той все тъй ще мига

        в спасителния бряг.

 

И ти все тъй ще плискаш

вълна подир вълна,

а аз - отворен пристан

от приказка една.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??