Oct 4, 2006, 10:44 PM

Очакване 

  Poetry
616 0 14
Вървеше той самотен в мрака
и питаше: - Къде сгреших?
Поспря се, мъничко почака
и пак пое по пътя, тих.

А спомените в него се разхождат,
по-нежни и красиви от мига.
Сърцето му болезнено се стяга
и стъпките потъват във ноща.

Разбито е сърцето, а душата празна.
Не виждаше мъжът красивото в света.
Но имаше си мъничко надежда,
да бъде със любимата жена.

Прибра се в своята квартира.
Побутна вяло сивата врата.
Пристъпи... занемял и развълнуван
и взе в прегръдка любовта.

p.s. Стихът беше започнат като коментар под стиха на Кити
         " Той я чакаше..."

© Христо Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??