Очите отвори – и син копнеж
светлинно ще сияе. Жив стремеж
прекрасният ти взор ще сътвори.
Очакванията сега дари
със сбъдване от благия пламтеж.
Прекрасният ти взор ще сътвори
в света на пролетите порив свеж
и ритъмът на чудният туптеж
по-нов ще е... Очите отвори!
В света на пролетите порив свеж
хармонията ти ще въдвори.
На ветровете зимния метеж
ще заменят цветята ти с цъфтеж
и слънцето за тебе ще гори
с отдаденост... Очите отвори!
© Асенчо Грудев All rights reserved.