Jan 10, 2022, 5:50 PM

Очите си вземете ги... 

  Poetry » Phylosophy
183 3 12

Ангели мои бели, зима е вън и стели,
сняг на парцали. Спите ли?
Музика – два-три тона и след антракта гонят,  
всички заспали зрители.

Юда записва всичко - молитва, грях свещичка,
младо кюре е – спънато.
Прошка- библейска купена, още ребра за чупене
и Видов ден на дъното.

Дъното на потирите, свестните да натирите,
да просперират юдите.
С крясъци от амвоните, Господа да изгоните,
дявола да учудите.

И ако шепа просяци, за всичко криви босяци,
станат език, в камбаните.
Очите си вземете ги, на з...а сложете ги,
на власт да си останете...
 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??