Jan 16, 2021, 6:10 PM

Ода за генерал Мутафчийски 

  Poetry » Civilian
343 2 0

 

Кич-ът
Изкуството на извънредното положение
ВТОРА ЧАСТ - дванадесето стихотворение+плюс
(край на ВТОРА ЧАСТ)

 

ОДА ЗА ГЕНЕРАЛ МУТАФЧИЙСКИ

 

Генералът е достоен мъж
Откакто обясни на шир и длъж
за ваксината.Той тачи и честта
Наред със волята и доблестта

 

И винаги е пръв под знамената
За медицината обиколи земята
В страни езически и правоверни
се слави с подвизи безмерни

 

Воювал е в Ирак или Иран
Преминал е Русия и Судан
Във френски замъци е спал
В победни пирове е пил и ял.

 

Със кораби Червеното море
Успял бе неведнъж да преоре
В сурови битки за да порази
Три пъти неверните врази.

 

Из краища далечни е прочут
Има награди, но не е надут
В униформата също е приличен
Опрятен е, без да е накичен.

 

Подвижен, бърз и силен като лъв
С очи искрящи и със буйна кръв
Надява се със подвизите смели
Президентска битка да спечели.
 

© Ivan Lapatov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??