Nov 6, 2010, 7:25 PM

Огнен мост 

  Poetry » Other
762 0 0

... отглас от един странен сън...

 

 

Спомен в спомена изплува

и ме връща у дома.

Белите води бушуват,

но не могат да ме спрат.

 

Слагам длани на скалата

и усещам светлина -

тук, под камъните гладки,

бди стаена красота.

 

Огънят разкри душата

и уби смъртта във мен.

Войн погребан е в скалата -

не умрял, а прероден.

 

Над водата е погребан,

в гроб от огън сътворен.

Аз съм тук, стоя и гледам

моста - този гроб без тлен.

 

Гробът, в който няма тяло.

Гробът, в който няма скръб.

Гробът - мост над бездна бяла.

Гробът - мост по моя път!

 

 

 

© Елина Гюдорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??