Гори, гори,
мое малко пламъче…
Аз ще бъда огънят,
а ти кибрита.
Подпали ме, запали ме,
целият… твой съм аз.
Като жар птица
накарай ме да летя,
а после от пепелта
ме върни.
Нестинарски танци
да се вият
в нашите души,
от огънят така добре скроени.
© Петър Петров All rights reserved.