Feb 14, 2017, 8:54 AM

Огън да ме гори 

  Poetry » Love
217 0 2

Поглеждам в пламъка на свещник

и в него виждам тебе аз.

И се смалявам, като грешник...

Оставам за момент без глас.

 

Не смея със уста да духна,

че пламъка да угася.

И струва ми се, че ще рухна,

и няма как да се спася.

 

Защото искам да те гледам

поне във пламъка на свещ.

И огън малък да отгледам

в сърцето мое, като скреж.

 

Че тази мъка ме убива

и ме разпъва тя на кръст.

И всяко чувство в страх се свива,

и се смалява моят ръст.

 

И тази свещ да ме изгаря

по всяко време на нощта.

И тоз урок да се повтаря,

и до часа ми на смъртта.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • И на мен силно впечатление ми направи първият куплет,чудно стихотворение! Поздрави Никола!
  • "Поглеждам в пламъка на свещник
    и в него виждам тебе аз.
    И се смалявам, като грешник...
    Оставам за момент без глас..."
    Харесах, Никола! Поздрави!
Random works
: ??:??