Apr 5, 2013, 4:24 PM

Огънче за измръзнали души 

  Poetry » Love
563 0 2

Грешниците...

Те - грешниците - си тръгват боси преди изгрев.

След тях остава пепел от нецелуната тъга...

Тревите проследяват пътя им

през призмата на росни бисери,

а детелините съзират четвъртите си

отдавна търсени листа...


 

И само вятърът неистово разпъва

акордеона на раздялата

с надеждата разголена, че утре ще вали...

Сега изгрява слънце.

Във зъбите на самота

проскърцва зрънце пясък.

Ухае на любов и смачкани звезди...

 

© Красимир Чернев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??