Nov 28, 2013, 5:53 PM

Огърлица на сбогуване 

  Poetry » Love
543 0 3

 

Облякох сълзùте си в одежди от лед

и като диаманти в огърлица ги нанизах

на струна от душата ми откъсната от теб,

случайно (може би), тогава... на излизане...

От скъсаното място капки кръв

със дъх студен в рубини ги превърнах,

сглобих от тях сърцето си за първи път

и между диамантите го закачих безмълвно...

 

Красиво се получи, диаманти и рубин,

вградих във тях от себе си частица.

Подарък на сбогуване, а ти върви...

Угасна ми душата... другото изгуби смисъл...

© Биляна Битолска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??