Oct 19, 2020, 11:49 AM  

Ой, Соколе 

  Poetry » Other
361 2 2

Ой, Соколе

Автор – Богданова Величка – Литатру

 

Ой, Соколе, мой Соколе, пиле златооко,

не ме гледай така горко

с твоето едно око.

Ой, Соколе, мой Соколе, пиле златооко,

кой извади тъй жестоко

другото ти око?

 

- В люти битки влязох, момко, със лоши джамбази.

  Рожбите си пазех, момко, но не ги опазих.

  В плен държат ги, млади момко, душата им косят

  и ги учат, млади момко, плячка да им носят.

  Аз не искам, млади момко, вовек да векувам,

  щом рожбите, млади момко, вовек ще робуват!

 

  Величка

© Величка Богданова - Литатру All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??