Jul 2, 2024, 7:34 AM

Орел и змии 

  Poetry » Other
129 0 0

Един орел роди се в пепелище
но твърде дълго го държаха в плен
Европа беше футболно игрище,
а Кремъл беше мъничко ранен.

 

Зад океана се рояха змии,
които над орела се присмяха
Орелът щом гнездо реши да свие
то беше под невидима заплаха.

 

Европа гледаше се в огледало
и то и разкривяваше чертите.
Светът заплашваше го новото начало
и май че туй желаеха змиите.

 

Светкавица проблясна в небесата
и орелът пак намери сила
да полети над двата свята
Европа бе под негова закрила.

 

Орелът се понесе нависоко
и слънцето му беше ореол
Животът веч не беше стока
продаван от английския престол.
 

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??