Жената е това прекрасно цвете,
което сумрака на нас осветява,
не можем без нея ние мъжете -
сами душите ни се натъжават!
Затова нека се отнасяме внимателно
към това тъй крехко и мило създание,
че то за нас се грижи тъй старателно
както в ликуване, така и в страдание!
© Георги All rights reserved.