Jan 17, 2021, 10:35 AM  

Осмият грях 

  Poetry » Civilian
559 1 0

The work is not suitable for people under 18 years of age.

 

КИЧЪТ - изкуството на извънредното положение 
- ЧЕТВЪРТА ЧАСТ , второ стихотворение 

 

ОСМИЯТ ГРЯХ

 

Премиерът не престава с глупостта си,
макар и стар, и млад да го ругае с двеста и
реши че с интелигентност той блести
и взе, че се заинати.

 

От Европейския съюз развързаха торбата,
започна дяволски добре играта,
но нека видим кой ще  бъде втори
и с президента как ще се пребори.

 

Все иска нещо просто да ни каже,
но в записа е доста пийнал, даже
едвам се сдържа и без много труд,
напсува всички, вика като луд

 

и като се кълне във всичко свято
разказва за история, която
със прокурорска ще дели мегдан,
за Юнкер когато бил пиян

 

е казал “ Братиньо, Баце мой, спокойно,
тук има хора с име по-достойно,
потрай додето дойде твоя ред”. 
Нее, - отвърнал Баце - да знаеш занапред - 

 

ако ме прецакате, ще тръгна!
Добре, добре - Брюксел му изгъгна.
Хайде гепи, дявол да те вземе
да има и за нас, че няма време. 

 

И се започна... но нека да да призная,
че се замаях, по говора си зная,
и ако кажа нещо по-лютиво
причината е в Брюкселското пиво.

 

Бих ви разказал също житието
на онзи президент-летец където
бил изигран от пожарникар.
Тук Баце се провикна с жар:

 

Да ти еба пиянските брътвежи
как смееш името ми да петниш
а и Властта да позориш.
Не може ли за Него да говориш.


Със Баце няма как да спориш.
И рече Баце “ Партославе, чуй сега
само протестърите са с рога,
но сега не искам да намесвам други. 

 

Достатъчни са техните услуги
един е Лошият, а хиляди са - Не, 
виж как някой ще го отнесе.
Защо ми се гневят тъй много

 

и аз съм властен като тях, ей Богу
но вервай ми, на никаква цена
не бих ебал Ангела, таз жена
не е за мен, а за Берлускони.

 

Тази знатна дама
е минала през не един и двама,
към Евросъюза никой жив
не трябва да е много придирчив.

 

Получиш ли което се полага
останалото хич не те засяга. 
Нафърфори им  Пожарникарят, 
те не успяха и да го накарат

 

да бъде по-възпитан и вежлив.
Какво да сторят
освен думите му да повторят:
Само моля да не решите Вие, 


че в грубата ми реч се крие

зло за оставка. Аз нямам избор друг
освен да преповторя всичко тук
и същи глупости да ви разправям.


Кичът не е за всеки, настоявам.

Политици - малки и големи,
се занимават и с по-прилични теми,
нравоучителни, морални, чисти, 


но я заебете тези листи.

Не сторите ли това
не съм виновен, че Баце си е сквернословен
и протестиращи, и другите край тях


не му отстъпват и във този Грях.

Затова ме извинете
и всичко със шега го поемете. 
 

© Ivan Lapatov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??