На съпругата и дъщерите ми –
с обич!
Ето – идва с цвят и мирис – пролетта
и изпълват се с любов сърцата!
Осми март – във всяко кътче от света –
светъл празник е на красотата!
От "реброто на Адам" до днес–безспир–
за живота труди се Жената!
Тя Доброто най-добре разбира
и си отстоява Свободата!
* * *
Всеки ден аз благославям ви с любов–
мои слънчица – Гюлтен, Севил, Есин!
С ней – за вас – на всичко съм готов!
Да пребъде волята на Бог! Амин!...
© Айдън Софуев All rights reserved.