Mar 19, 2017, 5:42 PM  

Остани 

  Poetry » Love
209 3 3

Може лоши думи да ми кажеш.

Може слънцето да затъмниш.

Може с гръм във миг да ме накажеш,

в любовта ми щом се усъмниш.

 

С огорчение да ме отпратиш

в път, незнаен още и за мен.

Тази новина да я разпратиш

ти по вятър, с ярост зареден.

 

Има дума, дето я забравяш.

Задели я днеска настрани.

Любовта без нея я заравяш...

Тази думичка е: Остани!

 

Тя навярно след това ще трябва

любовта от срива да спаси.

Лоша дума любовта ограбва,

"Остани!" пък ще я възкреси!

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Ник! Благодаря, Еси! Радвам се на посещеието ви! Честит празник на поезията!
  • Еха! Много ми хареса, Никола! Понякога тази дума казва всичко. Поздрави!
  • хубаво
Random works
: ??:??