Mar 16, 2018, 4:38 PM

Остaрена убавина 

  Poetry » Love
278 1 2

Врне дожд насекаде

капките ме одминуваат

додека го чекаме автобусот кон среќен живот.


Моите широко насмеани очи велат:

“благодарам на сите, благодарам за сè“.


Под широката дабова крошна

имам проблем да ја препознаам

твојата остарена убавина.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодарам многу
  • Всеки път, когато чета стиховете ти ми става едно хубаво и малко меланхолично.
    Благодаря ти за това усещане, Саня!
Random works
: ??:??