Jun 9, 2017, 1:15 PM

Осъдени души 

  Poetry » Love
310 3 3

Осъдени души.

 

Ще дойде вечер. Тягостно. Едва.
Пакет цигари. Чаши – две.
Бутилка премиум - "Кортен Сира́"
а сиренето – френско. За мезе.

 

И в тази тъй луксозна немотия,
помислих си за теб и колко пиша,
как влюбих се хлапашки. Та до шия,
така, че идвай! Зор ми е да дишам..

 

Да пием за любов и за съдбата!
Наздраве! После знаеш. Ще мълчим.
По тъмно двама с теб. Във тишината.
Ще стане чудо. Без да ни боли.

 

А ти пристъпяй. Нямай страхове!
Нали сме се разбрали. Идва край.
Нещастието мъчно. Пъкъл го зове.
Сега пътуваме. Към своя рай...

 

Ще дойде утро. Време за кафе.
И малко мляко. За да не горчи.
Целувки много. Ние – насаме.
Осъдени на щастие сме. Две души!...

 

Данаил Антонов
Danny Diester
Diester's Poetry
27.05.2017

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??