Feb 18, 2017, 6:53 PM

От другата страна на луната 

  Poetry » Other
480 0 2

Имам дом

от другата страна на луната,

където ги няма твоите очи.

 

Той има веранда с изглед прекрасен,

обагрен е в лилаво и без капчица сивичко,

но скирл съм го в мрак от чуждите погледи.

 

До портата кученце рошаво, лаещо.

С муцунка на скитник намерил убежище;

като слепец, държащ ръката на слънцето.

 

Цветенца не никнат в лилавите облаци,

но толкова много дръвчета са цъфнали

и крия ги там от хорските погледи.

 

От другата страна на луната,

там където всички ви няма –

тухла по тухла – направих си дом.

© Космически автор All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • slavimn - като картинка - човек се запитва дали е наистина кръгла или плоска, но е по - красиво, когато ѝ обърнеш гръб. ^^ C:
  • Как е там, как изглежда Земята?
Random works
: ??:??