Apr 9, 2020, 10:02 AM

От приказките на дядо 

  Poetry » For kids, Other
469 1 2

Дядо, дядо, я кажи, колко слънцето тежи?

Слънцето тежи една луна и милион звезди:

всяка нощ се бори да изгрее сутринта,

та светът да има топлина и светлина!

 

Дядо, деденце, кажи, вятърът дали тежи?

Силата на вятъра не е във тежестта:

непобедим е той в свойта бързина:

бърза пръв да ни докара пролетта!

 

Дядо, дядо, а голям, когато пораста,

като слънцето, нали, и аз ще натежа

много повече отколкото сега?

Като вятъра ще бродя над света?

 

Синко, на човека в думите е тежестта,

носят всичко и любов, и красота,

те му дават пътен вятър и крила,

и простор са те, и светлина,

 

но и могат да убият и ранят!

Още по-голяма сила е в това,

да доказваш свойта правота

с добра дума и добри дела!

© П Антонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??