Oct 27, 2016, 6:47 PM  

От раните на пролетно цвете 

  Poetry
462 1 0

Дъхът ми, затворен в предпролетна пъпка,

Очаква гальовно слънцето пак да говори

И стиска се вътре, умира и стене

Светлина и ден прозорец да отворят.

 

На бяло платно живот да дарява

И лодка сама, полюшваща се рее

В безкрайното синьо мечтата е мачта,

Очакваща душа, като дъх да повее.

 

А да можеше дъхът да е пòвей,

Избягал през раните на пролетно цвете.

© Огнян Цветанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??