неразрушѝми
са брачните връзки сред
дѝвите гъски
двойка по двойка
ятà сътворяват и
уж оцеляват
там изневяра
разврат и поквара са
все непознати
дѝвите гъски
за нас показнò са и
сàмо добрò са
ала добрòто
от себе си пàти - в тях
вѝждат „пернàти“
© Стоян Минев All rights reserved.