Явно нещо ме човърка,
към целта щом се отправя.
И във всичко ми се бърка,
строгостта ми подчинява.
И тестото ми какво е –
питат ме познати.
Казвам: "Въздухът е мой
и ще ида на Луната."
Явно нещо ме подмята
като есенно листо.
Туй е Господарят Вятър.
Аз от вятър съм, не от тесто.
02.06.1991 год.
Пловдив
© Веси Филипова All rights reserved.