ОТЧАЯН СОНЕТ
Не мога повече без теб.
И с тебе повече не мога.
Мечтите ми са майчин креп.
Надеждите – проклятия на Бога.
Аз нямам дом и страх, и песен.
И дом, и страх, и песен са лъжа.
Безделникът- вятър безумно е честен,
когато наесен убива невинни листа.
Аз нямам полет, цвят и пролет.
И пролети, и цветове, и полети са суета.
Но повече със теб не мога.
Без теб – ще бъда безнадеждно сам.
От гняв и обич изнемогвам.
Погребват ме мечта подир мечта.
© Ангел Веселинов All rights reserved.