Sep 11, 2019, 9:25 PM

Отхвърлената обич 

  Poetry » Love
589 0 1

Отхвърлената обич

 

Той никога не говори за това.
Не го и питайте по-добре.
Носи уморената си глава
сред бурно житейско море.

 

За Надеждата беше готов.
Не подозираше дори,
че Единствената голяма любов
ще го удави в океан от сълзи.

 

Необичан,
                   нечакан
                                   и
                                      сам.


Тежка участ му бе отредена.
Да обича толкова силно, че не знам
как понесе любовта несподелена.

 

Почиташе Я повече от живота свой,
а Тя не го обичаше въобще.
Би умрял за Нея той,
но пак не бе достоен за нейното сърце.

 

Един ден Тя си отиде далеч
и отнесе душата му в гроба.
Не се завърна никога веч,
а живота му стана черна прокоба.

 

Уви! Остана си той самотен,
                                                    унил,
красив
              и
                 тъжен
                             като магнолия.

С годините доста ром и бира бе изпил,
обвит в черна меланхолия.

 

Сега лежи мъртъв и сам,
нещастник – от всекиго наричан.
И вероятно се е запътил натам,
където Вовеки ще бъде обичан.

© Леденпламък Леденпламък All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??