Sep 25, 2012, 11:09 PM

Откровение 

  Poetry » Other
486 0 2

Какво разбрах и колко от света

за петдесет лета и подранили зими:

Човекът е зазидан в самота.

Не може всичката любов накуп да има.

 

Човекът е пчелица върху цвят.

А дните му – зърна от броеница.

И беден и богат е тоя свят,

затворен във зеницата на птица.

 

Приятелство и вярност, чест и свян –

отнесени от листопада листи.

Щастлив е лудият, от никой не разбран,

клошарят – със мечти и мисли чисти.

 

Земята-Майка ще ни прибире

все някой ден до топлата си пазва.

Живял – недоживял човек си мре...

Дано делата му за него да разказват...

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??