Да те надмогна,
да те преживея,
да мога отново да се смея,
да се избавя от собствения плен.
Да се утеша и да забравя
как боли да си несподелен,
да се спася от своя съд
и да не търся твоя път.
Не водиш ти към никъде,
изгубвам се в тълпата.
Не виждам във мъглата,
на твоето отсъствие
е моето присъствие.
Да чакам знак
боли и пак
не зная как
да виждам без теб.
Да се науча отново да дишам,
себе си наужким да обичам,
като дете в нивя да тичам.
И да не тежиш,
да не болиш...
Да бъдеш белег заздравял
и да си отидеш цял,
да вземеш спомените със себе си,
да, знам, от себе си обсебен си.
Да те залича и да не горчиш,
и там далечен да мълчиш.
И в тишина отново да те сътворя
и със твоя огън да те изгоря.
Да знаеш как боли от тишини,
от празноти и тъмнини,
в несигурност, мъглявини.
Не водиш ти към никъде,
изгубвам се в тълпата.
Не виждам във мъглата,
на твоето отсъствие
е моето присъствие.
© Petya Stefanova All rights reserved.