Mar 4, 2017, 8:43 AM

Овчия рог 

  Poetry » Free verse
361 0 2

The work is not suitable for people under 18 years of age.

Овчият рог

 

 

 

Тапетите увиснали.

паяжини древни висят

от стената

вехт плакат на Лепа Брена

на стара пръдня мирише..

..собата задушна.

гредореда над главата ти се лющи

на кравешки лайна мирише

грубите ръце на овчаря те притискат

чуваш как баща ти

пиян отново се прибира

крещи на майка ти в мотвака

иска ти се да го няма

да се махнеш от тази клоака

чувстваш се добре в ръцете

на овчаря груб но силен е

сърчицето ти изстрадало

търси бедничкто то защита

избор нямаш

и на чудо се надяваш.

 

(Манчев)

© Христо Манчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за оценката Звездичке..да има я картинката и още какк
  • описал си една картина, която не всеки иска да види, но все пак я има тази картина някъде там, може би и близко до нас самите... Поздрави!!!
Random works
: ??:??