Jan 28, 2017, 4:36 PM

Oвие очи ќе те следат 

  Poetry » Love
260 0 1

Кога ми значеше, 
не давав да остариш, 
кога ме рани, 
сакав да те фрлам во заборав 
зад железни врати
да стрелам во тебе со трнливи рози
ти си мој безличен човек со  илјада лица
и два века да поминат 
овие очи ќе те следат.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??