Dec 17, 2013, 11:03 PM

Пари за усмивки 

  Poetry » Other
545 0 7

Давай парите! Глас ме простреля.

Парите ти казвам, живота ти взимам!

Пари ли? Бедняк съм, две левчета ето,

шепа стотинки и душа само имам.


С палто съм протрито... десетгодишно,

обувките също - кърпени, с шев,

тръгнал си, братко, мен да обираш,

скъсан чувал съм, във джоба без лев.


Богати? Търси ги, ей там... на коктейла,

шампанско отпиват със хапки хайвер,

а аз се надявам на вчерашна манджа,

да топвам филийка от хляба си чер.


Те носят костюми, лукс... на Армани,

натруфени, баровци, със скъпи коли,

пешком все си крача, братко, от лани -

слънце да грее и сняг да вали.


Жена ми отиде на гурбет във чужбина,

толкоз години - ни вест... новина,

дете ми остави - малко... Галина,

без майка порасна, без ласки... сама.


Крадецът извади тесте от банкноти

и пъхна в ръката ми свитък пари.

Коледа идва, вземи ги, приятел,

на малката Галя усмивки купи!

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??