Nov 21, 2017, 10:03 PM

Парите 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
479 1 0

Те мечта са за мнозина –

и в лято, и в зима,

ала кьоравото тъй ги заслепява,

че мислят, че парата всичко решава,

ала не е тъй, уви,

не всичко купува се с пари.

Затова, човече, бъди смел*,

мисли, че те са средство, не цел!

© Георги All rights reserved.

*Т. е. имай смелост да се противопоставиш на тази приета от мнозина представа, че парите са разковничето за всичко.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??