Dec 7, 2010, 6:33 PM

Пенкьовци 

  Poetry » Other
992 1 26

Пенкьовци


Тук в тридесет и седем махали
живеят сто човека.
И всяка сутрин кметът
преброява комините,
които още пушат...
Димът е графика -
кардиограма на селцето.
Димът е сетното превъплъщение
на преживелите,
на надживелите
и тази зима.

А после пролетта

и лятото,
и есента
ще се стопят
в безсилното съчувствие на слънцето,
чието тяло ще се уталожи в кладенците -
зейнали гробове.

© Владимир Виденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??