May 30, 2007, 8:18 AM

Пет минути остават 

  Poetry
509 0 2

Пет минути остават

До сблъсъка на нашите вселени

Дъжд по покривите трака

Хора карат велосипедите си


В надпревара

Облаците са забравили

Формите си

И бързат обратно


Чакам те

Малък

Седнал на паважа

И с есенните листа

Обагрили краката ми

Си разказваме

За края


Дъжд по покривите трака


Мокри са обувките ми

И мислите ми изтичат течни

В каналите на големия град

Да покажат на някого

Че пет минути остават

Докато вселените ни се целунат

И останат едно цяло


29.05.2007

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??