Feb 21, 2010, 2:07 PM

Пижо и Пенда 

  Poetry » For kids
2773 0 0

ПИЖО И ПЕНДА

 

Малкото момиче

Пенда се нарича.

Момченцето Пижо се казва,

постоянно се подмазва -

Баба Марта да го върже

много бърже

и на вратня, и на круша,

дори на кака на ботуша!

Те са бели и червени,

другарчета засмени.

През март те са с нас,

щом лястовичка видя аз -

да намеря камък бързам,

на дръвчето да ги връзвам.

От зори, чак до мрак бърза Баба Марта.

връзва Пижо, Пенда на децата!


                      Ралица Костова



© Ралица Костова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??