Jan 4, 2019, 6:22 PM

Писмо без подател 

  Poetry » Love
1233 3 11

Ще ти пиша някой път.

Вероятно – без подател.

От писмото ще мълчат

новини със задни дати. 

 

Ще ти пиша за света –

моя свят от сто години.

Може да се извиня.

Май не беше в теб причината...

 

Може да се престраша

да те питам за мечтите.

И за всичките неща,

дето ме е страх да питам.

 

Или ще си премълча,

или ще омекотявам,

щом попаднеш на следа

за агония отляво.

 

После ще ти кажа, че

спешно трябва да изляза.

Нямам време – стана пет...

Или – че ме чака празник.

 

После ще ти пиша пак.

След епохи вероятно. 

И ще ме познаеш, как! –

 

Анонимното писмо,

Заличеното клеймо,

Или пликът на обратно.  

© Елена Биларева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??