Apr 15, 2014, 9:18 PM

Писмо до един непознат 

  Poetry » Love
1130 2 4

Тя е твоя, приятел! Тя е цялата твоя!
Аз не съм подходящ – изостанах със малко.
Ти сега си до нея, аз се спрях зад завоя -
не завих, а се спрях в колебание… Жалко!
Тя сега е до теб. И до теб ще остане
в дни на радост и мъка. Ще е винаги твоя!
Тя е твоят триумф пред превзетото знаме
на противник, избягал от боя!
Ще е твоя, когато
те очаква в кревата,
готви вкусна вечеря
и със теб я споделя;
ще е твоя, когато
ще ти ражда децата,
твоят дом ще обича
и във теб ще се врича;
ще е твоя, когато уморена притихва,
редом с теб на леглото, на съня във покоя!


Ако видиш обаче, че насън се усмихва,
знай - тогава е моя!
ТЯ ТОГАВА Е МОЯ! 

© Засегабезиме All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??