Sep 30, 2014, 8:49 PM

Плачът на Загора 

  Poetry » Phylosophy
332 0 2

 

 Черен пипер от мелничка е самотата.

Вдишвам я с гръмки кихавици и наслада.

Тя е в началото, края, средата,

докато някой   ме чака  задочно,

а аз в светлината съм сянката падаща.

 

Болезнено смешно и жалко е да наблюдавам

размити границите на величието и падението,

безсмислено и илюзорно да осъзнавам

на разума  фалцетното видение,

в абсурда на недостижимото...

 

Разгадаването е  судоку нерешимо,

доказано, с най-висша трудност...

 Предполагаем  сън, вменен  за будност.

Животът е тъждество на самотата.

 

Не открих в него  безусловна  прегръдка.

Бод след бод аз съм иглата,

която везе неразгадаеми знаци

в сложното ръкоделие от загадки.

 

Удрят ме  микроскопични гледни точки,

заразни и опасни като  скарлатина,

простеещи като бордюрни плочки

по пътя на разгърнатата серпентина.

От бивша фауна  земята се раздува,

а вихрите пепел от кости отвяват.

Пей ,самота,какво ти струва!

Животът е брилянт сред плява!

 

Нали той търпеливо ме понася.

Обичам го със  всичките  издънки,

защото толкова от него  зная.

 Боли ме ,че не мога да го  гадая.

Някъде в тъмни ъгли перверзници

го изнасилват садистично,

аплодирани от богопомазани безбожници

и от незнаещи всезнайковци,

които осъзнават едва накрая,  миг

преди да проснат  в ковчега

вдървената си житейска омега.

 

Погрешни имена,погрешна представа,

погрешни мисли,погрешни думи.

Може би грешно играя играта,

може би не съм и за нея.

Боса, гола и гологлава

на зиг-заг бягаща  между безумия,

изстреляни  потайно

безсърдечно,безчувствено и нехайно.

 

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Честит празник и на тебе,Стойне!Благодаря ти за коментара!Много ми допадна поезията ти.Открих я от няколко дена и се радвам за това.Поздрави!Но...лирическият герой не е равен на автора.Така че не ми приписвай качества,които не притежавам!
  • Честит Ден на поета, Диана!Бъди щастлива!

    Стихотворение на мъдрец. Дълбоко психологино.Интересна е философията ти, но негативно е посланието, което приемам, когато го чета. Прозира дълбоко разочарование.Този висок интелект с позитивно излъчване вмъкнат в творбата ти ще я озари!

    Въпреки моята забележка творбата ти е постигната и написана с много богат език. Поздравявам те за нея и ти желая ведро настроение!
Random works
: ??:??