Jul 23, 2009, 2:45 PM

Плувец 

  Poetry » For kids
659 0 15
Гледа папагалът  Коко -
рибки плуват на дълбоко,
иска да е като тях
и да плува със размах.
 
Бански тихо той облича
и в аквариума наднича.
Гордо маха със крила
и поклаща в такт глава.
 
Бързо скочи във водата,
но намокри си перата.
И разплака се, горкият.
Плаче, вдига олелия.
 
Че водата се оказа
много мокра и студена.
И намокри му крилата,
клюна, даже и главата.
 
По-добре да си остане
най-известният певец.
И ще пее от зарана
само да не е плувец.

© Веселка Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??