Aug 29, 2018, 12:22 AM

По мръкнало - преди да съмне 

  Poetry » Love
523 1 2

По мръкнало – преди да съмне

 

Да ме приспиват песни на щурци.

И да флиртуват с мен звездите нощем.

Ти - надали, но Бог ще ми прости

за сънищата, еретично-пошли.

 

На див съблазън, кой ще устои?

В такава нощ, изневерява всеки.

Насън – спонтанно искрено, или

наяве скришом, но според човека.

 

В природата на всяка наша нощ,

заложена е мъничко поквара.

Леглото няма граници и площ –

но то не е мотив за изневяра.

 

Доказваш сам на себе си, че си

все още жив и не благоразумен.

Жената с разпиляните коси

е твоята неизживяна лудост.

 

Ако те буди утрото със вик,

че вече няма нищо черно-бяло,

Съпреживявай всеки следващ миг,

но никога не почвай отначало.

 

 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??