Nov 15, 2012, 2:06 PM

По залез 

  Poetry » Civilian
472 1 3

"Какво ще пишеш ти за нас, историйо,

на овехтелите си страници!..."

Дали че паметниците съборихме,

или че хукнахме през граници.

 

Дали че сринахме заводите,

на скрап ги смелихме на поразия 

и пратихме по коловозите

децата наши в чуждо на просия.

 

Ще  пишеш още как горите ни

на въглища за скара стават,

ще пишеш  как рушим строеното,

дедите що  цял век  създават.

 

И още, ти пиши, историйо,

как брат на брата в таз земя посяга,

крадец да бъдеш чест е в нашата държава,

“приватизираш” както ти приляга!

 

Пиши, пиши, как  в този “земен рай” 

родителите ний зарязахме комай!

Как старческата мъдрост  стана непотребна,

за “европеизацията” тя е вредна.

 

 

Народ без вяра, без идеи,

народ, зарязал бащино огнище,

народ, децата си що пъди във чужбина,

морето си що прави на бунище.

 

И запиши, как лесно и без бой,

имотите  продаваме безброй

на нации, за тях от векове ламтели,

по-лесничка победа те не са видели!

 

Историйо, историйо,

дали ще някой ден

да каже някой

"Идва Видовден!"

© Стефан Моцов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Добре, че има хора да пишат и на тази тема! Не че и на другите не им е мъка, ама повече за любов каканижат. А такава поезия е повече от потребна!
  • С Илко! Ако го шлифоваш малко, ще стане супер.
  • Идеята е чудесна, но след третия куплет ми се струва, че творбата е дописана насила.
Random works
: ??:??