Jan 19, 2009, 1:25 PM

Почивката на поета 

  Poetry » Phylosophy
501 0 6
Почивката на поета



Поел по пътя, прихнал в рими,
поетът се разля и стихна.
Реши, че време за почивка
настанало е в морна зима.

Поетът се прибра в почивка,
позна щастливата усмивка
и се нацупи вътре тайно.
Облегна се назад нехайно
и взря се в топлата камина -
"дойде ли време да почина?"

И тук сърцето му загина.
Горещата душа изстина,
светът изля се през комина.

© Нико Ников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??