Jan 12, 2013, 12:16 PM

Под дъжда 

  Poetry
499 0 2

Под дъжда

 

Кипеж върху асфалта топъл.

Боса съм – насред  окръжности вода.

Един от тях е моят кръг – сподавен вопъл.

Небето с мене плаче, но не съм сама.

 

Въртя се като жрица в полусвяст.

В море от капки ритуално се разливам.

Стихията поглъща ме – приемам я и аз.

Любов от дъжд наместо твоята изпивам.

 

Забравила за теб – от радост упоена

се сливам с тържеството на водата.

И в мен вали – от  светлината сътворена.

Река съм и потичам към зората.

 

Богиня  съм  – насред окръжности вода.

Природната  магия съживи ме.

Небето спря да плаче, изкънтя.

Последен гръм  и заличи се твойто име.

 

© Антония Спирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??